TRANSLATE

31 juli 2013

Semester med snabba trianglar

Hittade i en låda en mängd skurna tygbitar. Inspirerad av en kompis började jag sy snabba trianglar. Ville inte ha helvit bakgrund. Såg några blå vit blommiga tyger i tyghögen och kompletterade med skjorttyger som jag fått av Gunilla, tusen tack Gunilla!! Här  är de första två blocken. Kul att sy. Ska nog göra hörnen mörka ser jag nu.


I Birmingham köpte jag för några år sedan en Jelly Roll med jultyger. Tänkte det skulle vara kul med lite jul i juli. Ska bli en julduk. 5x5 block. 

 Var på loppis i söndags och fyndade ett påslakan med NALLE PUH. Fiiiina färger och absolut värt 10 kronor. Här är första fasta maskorna på en blivande matta. För dagen bästa kompisen - motorsågen - och jag gav oss på STUBBEN!!! Stubbfräsare fräser stubbar som är max 20-40 cm höga.
Min stubbe var dryga metern hög när jag startade.
Bit för bit sågades bort.
Sen hoppade den slöa kedjan av.
Så det blir en tur till JULA för att antingen köpa en ny såg eller ny  kedja för stubben måste bort. Har vissa planer för marken den står på.

3 kommentarer:

 1. Dina julstjärnor är jättesnygga.
  Sedan gillar jag blocken! Känner att jag blir inspirerad dvs vill kopiera :-)
  kram

  SvaraRadera
 2. Det var trevligt att få se Dina julstjärnor och de andra blocken. Ser fram emot att få se hur Dina "arbeten" kommer att växa fram.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 3. Du är en tuffing!
  Gillar att du är så kompetent i allt du gör!
  Stubben kommer inte att ha en chans mot dig!;-)
  Dina snabba trianglar är verkligen inspirerande.
  Har sett ett barntäcke i just den tekniken och får ju sådan lust att själv sy!
  Kram//Maja

  SvaraRadera