TRANSLATE

30 nov. 2011

Vit glögg och pepparkaka

Traditionsenligt bakades och dekorerades exotiska pepparkakor hos Dotra första Advent.
Sen blandades glögg.
Vi gör en vit glöggen enligt ett gammalt anrikt recept .
Hade receptet upptryckt på etiketter till glöggflaskor. Undrar om nån etikett finns kvar nånstans????
Så här är receptet på ett ungefär utan exakta mått.
Innehåller
pomeransskal, torkade
ingefärabitar, torkad
hel kanel,  kryddnejlikor
kardemumma,
brännvin
portvin
torrt vitt vin och några droppar glöggkrydda från apoteket,
socker och honung.
Kryddorna kokas upp med vitt vin och får stå och dra ett dygn. Sen silar man bort kryddorna.
Det som blir kvar - essensen - blandas med vitt vin brännvin, portvin eller sherry och smaksätts sedan efter ett antal provsmakningar, tyckande och tänkande. Mums!! Farligt gott!!
Och snart är det andra Advent.
Imorgon börjar Adventskalendern på TV-n. Måste komma ihåg att titta på den innan jag går till jobbet så jag kan delta i de  djupa diskussionerna som brukar uppstå runt adventskalender-programmet



1 kommentar:

  1. Så läckra pepparkakor!
    Det känns lite konstigt när barnen vuxit ur adventskalendrar.
    Stod och tittade på en på ICA, men vem skulle öppna luckorna?
    Jag har nog också vuxit ur adventskalendern!
    Här ska läsas Rulle på Rullseröd, Den julkalendern gillade jag!
    Kram

    SvaraRadera